Проектот е креиран од тимот на AutoFocus, а спонзориран од Citroën. Веб девелопмент:
ДИЗАЈН
ДИЗАЈН
ДИЗАЈН
ДИЗАЈН
Автентичниот дизајн останува заштитен знак на автомобилот и е вистински предизвик за оние кои сакаат да ги избегнат стереотипите, а формата и опциите за персонализација дополнително ја зголемуваат привлечноста на малиот Французин со големо срце.
ТЕХНОЛОГИЈА
ТЕХНОЛОГИЈА
ТЕХНОЛОГИЈА
ТЕХНОЛОГИЈА
Имплементацијата на последните иновации во однос на технологијата креираат автомобил со уште понапредни функции од претходникот. Инфо-забавниот систем добива повеќе опции, поврзувањето со паметни уреди исполнува високи стандарди, а покрај навигацијата, достапна е и мануелно или автоматско активирање на SOS повик при итен случај.
КОМФОР
КОМФОР
КОМФОР
КОМФОР
Комфорот не е привилегија, туку задолжителен квалитет на еден автомобил. Оваа филозофија на Citroën е вметната и во основниот концепт на C3, па преку интегрирање на многу елементи, возачот и патниците ќе бидат задоволни од филтрирањето на надворешниот свет кој најчесто е составен од бучава и неквалитетнa подлога.
landing page prazen
ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА
dizajn - personalizacija
97 КОМБИНАЦИИ
97 КОМБИНАЦИИ
97 КОМБИНАЦИИ
97 КОМБИНАЦИИ
НОВ ИЗГЛЕД
Бестселер во 7 бои
Четврта опција за кровот
4 колор пакети
амбиенти на ентериерот
C3 стикери на кровот
Бестселер во седум бои
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Бестселер во седум бои
Интересот за C3 ќе биде уште поголем со пристигнувањето на новата верзија, а еден од елементите кои ги магнетизира купувачите сигурно ќе биде изборот на бои за автомобилот.
И онака маестрално избраната палета сега е збогатена со две дополнителни алтернативи, па новиот C3 ќе може да се комбинира со Elixir црвената и Spring сината боја, што е само надополнување на петте бои кои и досега беа достапни.
Четврта опција за кровот
1/4
2/4
3/4
4/4
Четврта опција за кровот
Големиот број опции за индивидуално сетирање на изгледот на автомобилот е тесно поврзано со изборот на бои и нивно комбинирање. Дво-тонските комбинации привлекоа посебно внимание по премиерата на C3, a освежената изведба го надградува изборот со уште една боја за кровот.
Покрај досегашните бела, црвена и црна варијација, сега е вклучена и сина боја
Четири колор пакети
1/4
2/4
3/4
4/4
Четири колор пакети
Четирите колор пакети се дел од целината поврзана со персонализацијата на ентериерот како процес, а навидум минималните детали се важен елемент за заокружување на профилот на секој C3. Изборот на боја се однесува на рамката околу предните магленки и рамката на првиот од трите „воздушни капсули“ на вратите.
Амбиенти на ентериерот
1/3
2/3
3/3
Амбиенти на ентериерот
Позиционирањето на возачкото седиште во C3 има посебно позитивен ефект врз расположението на возачот. Пријатниот амбиент е добиен со баланс меѓу изборот на материјали, врвна ергономија и архитектурата на кокпитот.
Новиот C3 ќе биде достапен во три верзии на уредување на ентериерот, при што секоја од нив има поинаков пристап во однос на изборот на бои и штоф на седиштата.
C3 стикери на кровот
1/3
2/3
3/3
C3 стикери на кровот
Покрај изборот на боја на покривот, купувачите можат да ја засилат дозата персонализација со додавање на специјален стикер, како дополнителен декор за овој дел од автомобилот.
C3 може да се награди со три вида однапред подготвени стикери и тоа во црвена (Red), сива (Techwood) и сина (Emerald) боја.
dizajn - nov izgled
НОВ ИЗГЛЕД
НОВ ИЗГЛЕД
НОВ ИЗГЛЕД
97 КОМБИНАЦИИ
НОВ ИЗГЛЕД
Нови LED светла
AIRBUMPS ефект
16" и 17" тркала
Еволуција на LED потписот
Еволуција на LED потписот
Предниот дел на новиот C3 го задржува препознатливиот Citroën идентитет, но дополнително го истакнува императивот на брендот да ја искористи традицијата како дел од инспирацијата за модерниот пристап на својот бестселер. Хромираните продолженија на шевроните завршуваат хармонично со дневните LED светла, додека еден дел од нив го насочува погледот кон главните светла кои добиваат LED технологија како дел од сериската опрема.
Три воздушни AIRBUMPS капсули
1/3
2/3
3/3
Три воздушни AIRBUMPS капсули
Популарните „Airbumps“ остануваат дел од препознатливиот имиџ на Citroën C3, a кај освеженето издание тие добиваат правоаголна форма.
Овој елемент не е само уникатен на автомобилската сцена, туку овозможува и заштита на вратите, притоа истовремено давајќи му дополнителен адут на C3 во однос на привлечноста на екстериерот.
Трите „воздушни капсули“ се позиционирани на долниот дел на вратите, а иако автомобилот е достапен и без нив, се чини дека се нераскинлив и „задолжителен“ детаљ кај C3.
Заводлив ефект на тркалата
1/3
2/3
3/3
Заводлив ефект на тркалата
Тркалата се вистинско огледало за заводничкиот капацитет на секој автомобил, а C3 е трендсетер кој секогаш имал сериозни адути во оваа категорија.
Новиот C3 во својата понуда има тркала со најголем дијаметар во класата (640 мм.), а изборот ќе биде збогатен со додавање 16 и 17-инчни фелни со нови дизајни и дијамантски ефект, како и дво-тонска опција која го зголемува бројот на достапни комбинации.
TECH - connect assist
CONNECT ASSIST
CONNECT ASSIST
CONNECT ASSIST
CONNECT ASSIST
CONNECT PLAY
CONNECT NAV
БЕЗБЕДНОСТ
Автоматска асистенција
SOS повик
MYCITROEN апликација
Автоматска асистенција
Автоматска асистенција
Активирањето на воздушните перничиња подразбира и испраќање автоматска информација до локалната служба за брзи интервенции, која лесно го лоцира автомобилот. Незгодата на патот е детектирана, а истовремено локалната служба ги информира потребните единици за брза интервенција на локацијата која ја испратил системот за лоцирање на автомобилот.
SOS повик при незгода
SOS повик при незгода
Користејќи ги придобивките на Connect Box технологијата, возачот или патниците можат да активираат SOS повик, без разлика дали се работи потреба од лекарска интервенција, помала незгода или одреден проблем со автомобилот:
Системот овозможува поврзување со локалните служби за брза интервенција, односно асистенција на пат и тоа 24 часа во текот на секој ден од неделата.
MYCITROEN апликација
MYCITROEN апликација
Четирите колор пакети се дел од целината поврзана со персонализацијата на ентериерот како процес, а навидум минималните детали се важен елемент за заокружување на профилот на секој C3. Изборот на боја се однесува на рамката околу предните магленки и рамката на првиот од трите „воздушни капсули“ на вратите.
TECH - connect play
CONNECT PLAY
CONNECT PLAY
CONNECT PLAY
CONNECT ASSIST
CONNECT PLAY
CONNECT NAV
БЕЗБЕДНОСТ
APPLE CARPLAY/ANDROID AUTO
CONNECTED CAM
Интелигентно поврзување
Интелигентно поврзување
Новиот C3 очекувано овозможува поврзување со паметен телефон преку Bluetooth, но оди и чекор понапред. Преку Mirror Screen технологијата, возачот или некој од патниците може да ги реплицира апликациите и функциите од телефонот на централниот екран, а тоа е достапно преку Apple CarPlay и Android Auto.
Сподели го доживувањето
Сподели го доживувањето
Со ConnectedCam возачот има можност да фотографира или да сними видеа долги до 20 секунди од опкружувањето во кое минува со автомобилот, а подоцна и да ги сподели преку апликација.
Камерата опфаќа агол од 120 степени, испорачува Full HD квалитет, а содржината се складира на хард-диск (16 GB).
При евентуален судир, автоматски се зачувува снимката 30 секунди пред несреќата и една минута откако таа ќе се случи, со што таа може да се користи подоцна.
TECH - connect nav
CONNECT NAV
CONNECT NAV
CONNECT NAV
CONNECT ASSIST
CONNECT PLAY
CONNECT NAV
БЕЗБЕДНОСТ
Централен 7-инчен екран
Разговор со новиот C3
Централен 7-инчен екран
Централен 7-инчен екран
Ревизијата на технологијата која ја употребува C3 подразбира и централен 7-инчен екран кој доаѓа со разбирливо мени и брзо процесирање на „наредбите“ од возачот. Citroën овозможува и достапност до напреден TomTom навигациски систем, како и посакувана ергономија, која подразбира и раб на долниот дел за подобра поддршка за раката при користење на функциите.
Разговор со новиот C3
Разговор со новиот C3
Употребата на гласовните команди не е само тренд, туку и корисна асистенција која се грижи возачот што поретко да го намали потребното внимание на патот пред себе.
Citroën на располагање става ваков вид комуникација со функциите за користење на повик преку поврзаниот телефон, навигацијата и изборот на радио станици, а C3 ќе ја искористи својата интелигенција за да ги реализира потребите на возачот и патниците.
TECH - bezbednost
БЕЗБЕДНОСТ
БЕЗБЕДНОСТ
БЕЗБЕДНОСТ
CONNECT ASSIST
CONNECT PLAY
CONNECT NAV
БЕЗБЕДНОСТ
Автоматско сопирање
Следење на "мртов" агол
Алармирање за внимателност